infofs@financialsolutions.me

Pišite nam

+382 (0)67 174 345

Pozovite nas

 LAKO RJEŠENJE ZA TEŠKA VREMENA I NA DUŽI ROK

LAKO RJEŠENJE ZA TEŠKA VREMENA I NA DUŽI ROK

Nedostatak novca, to jest obrtnih sredstava, može dovesti malu kompaniju u neugodnu situaciju vrlo brzo (pogledaj prethodni tekst ovdje). Dokaz za to su brojna pitanja i komentari koje često dobijamo od naših klijenata i saradnika. Više nije dovoljno biti „spreman za ono što dolazi“.

Nezavisno od toga da li se radi o malom biznisu, srednjem preduzeću ili velikoj kompaniji svi moraju biti proaktivni. Mora se reagovati na potencijalne zastoje u tokovima novčanih sredstava.

Ustupanjem faktura i potraživanja faktoring kompaniji, vrlo brzo i jednostavno, dobijate novac kojim odmah možete platiti svom dobavljaču i uvesti robu, a time pokrenuti i novi poslovni ciklus.

Koja je dugoročna prednost faktoring aranžmana?

Faktoring je brz i jednostavan način za rast vašeg preduzeća. Ne postoji ograničenje broja faktoring aranžmana, osim što zavisi od urednog plaćanja vaših dužnika. Uz pretpostavku da imate uspješnu saradnju sa svojim kupcima, mogućnosti za rast su realne. Uz to, po pravilu, imate i pozitivan uticaj na vaš rezultat usljed mogućnosti da vašim dobavljačima plaćate ranije ili unaprijed, ostvarivši pritom rabate za avansna plaćanja.

Faktoring je osmišljen da raste uporedo sa vašim poslovanjem bez potrebe za dugoročnim  obavezama po drugim kreditnim aranžmanima koji nose veći rizik. Faktoring možete koristiti godinama, a fakture, odnosno broj faktura, ili ukupan iznos koji finansirate putem faktoringa, takođe raste kako i vaše preduzeće širi svoje poslovanje.

Koliko je fleksibilno finansiranje faktura na ovaj način?

Još jedna pozitivna strana korišćenja faktoringa je da sredstva možete povući onda kada vam je to stvarno potrebno. Sigurno će biti perioda kada će likvidnost biti veća, što je dobro. Ali nekada će vam trebati hitan pristup gotovini i to je situacija kada je faktoring najbolje rješenje. Znajući da imate slobodu odabira faktura koje ćete poslati faktoring kompaniji olakšaćete sebi pokrivanje pukotina u novčanom toku vaše kompanije.

Dostupnost finansiranja faktura putem faktoringa pomaže kompanijama u njihovim realnim predviđanjima jer će biti manje skloni donošenju nekih drastičnih poslovnih odluka.  Kompanija lako vidi kada novac odlazi i kada se vraća, a time i sve nedostatke koje bi možda trebalo pokriti. Možda samo želite da faktoringom poboljšate likvidnost tokom sezone ili pred pripremu lagera robe za predstojeću sezonu. A možda želite platiti neke neočekivane račune koji su vam pristigli. Bilo kako bilo, faktoring aranžmanom možete kontrolisati svoju likvidnost u bilo kom periodu.

U nepredvidivim vremenima i najbolje kompanije moraju biti fleksibilne. A najbolje finansiranje mora biti još fleksibilnije. Finansiranje putem faktoringa pomaže vam upravo u tome, da budete prilagodljivi i agilni i u teškom periodu.

Ako želite saznati više o tome kako FS može pomoći rast vašeg preduzeća i omogućiti vam stabilnu likvidnost kontaktirajte nas .

sr_RS